Jordgubbar med kvarg och vit choklad

koket.se
Jordgubbar med kvarg och vit choklad
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Jordgubbar med kvarg och vit choklad

12 ingredienser

45 m

Sugen på jordgubbstårta? Då kommer här ett riktigt smart recept som ger dig en smarrig tårta på mindre än 1 timme! Jordgubbarna tillsammans med vit choklad och en fräsch vaniljkvarg samksatt med citron gör den här tårtan till en riktig fröjd i sommarvärmen!

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6

Anslag

  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 100 g smör, smält
  • 2,5 dl vetemjöl

Servering

  • 1-2 l jordgubbar
  • 2 dl kvarg, 10 % (kesella)
  • 1 vaniljstång, urgröpt
  • 1 tsk florsocker
  • 0,5 citron, skalet och saften
  • 1 msk honung
  • ätbara blommor
  • 40 g vit bakchoklad

Gör så här

Anslag

  1. Smörj en form och mjöla den.
  2. Vispa äggen och sockret poröst.
  3. Tillsätt smöret och sikta sedan i vetemjölet.
  4. Häll smeten i formen och bred ut den.
  5. Grädda i ca 30-35 minuter på 170 grader. Låt sedan svalna.

Servering

  1. Dela jordgubbarna och låt dem bli rumstempererade.
  2. Vispa ihop kvarg med vanilj, florsocker och citron.
  3. Bred ut krämen på anslaget och toppa med jordgubbarna som en ros.
  4. Ringla honung över jordgubbarna.
  5. Strö över finriven choklad och garnera med blommor.