Jordgubbscheesecake med rabarberkompott

Jordgubbscheesecake med rabarberkompott
Foto: Caroline Tengen

Jordgubbscheesecake med rabarberkompott

14 ingredienser

ca 1,5 h + 4 h i frysen

Jordgubbscheesecake med rabarberkompott är en somrig tårta till alla tillfällen. Lyxig cheesecake med jordgubbar och rabarber som aldrig slår fel!

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Botten

  • 8 digestivekex
  • 40 g smör
  • 40 g helt bovete

Rabarberkompott

  • 150 g rabarber
  • 50 g jordgubbar
  • 95 g Dansukker Gelésocker Multi
  • 20 g Dansukker Glykossirap

Jordgubbscheesecake

  • 400 g jordgubbar
  • 190 g Dansukker Gelésocker Multi
  • 3 äggulor
  • 30 g Dansukker Florsocker
  • 40 g Dansukker Glykossirap
  • 300 g färskost
  • 300 ml vispgrädde

Gör så här

Botten

  1. Mixa digestive, smält smöret och mixa ihop.
  2. Rosta bovete i en stekpanna någon minut och låt svalna.
  3. Blanda samman ingredienserna och tryck ner det som en botten i en rundel/löstagbar form, 18 cm i diameter. Ställ i frysen i 30 minuter.

Rabarberkompott

  1. Skölj och dela rabarbern och jordgubbarna i bitar.
  2. Koka alla ingredienser i en kastrull i ca 4 minuter. Mixa och låt svalna.
  3. Häll kompotten i en silikonform/löstagbar form, 14 cm i diameter. Häll överbliven kompott i små runda silikonformar för dekoration. Ställ i frysen ca 1 timme.

Jordgubbscheesecake

  1. Mixa jordgubbarna och koka tillsammans med gelésocker i ca 2 minuter. Låt svalna helt.
  2. Vispa äggulor, florsocker och glykossirap poröst i en bunke. Tillsätt färskost och vispa blandningen slät.
  3. Vänd ner jordgubbspurén när den blivit helt kall.
  4. Vispa grädden i en separat skål och vänd ner i blandningen.

Montering

  1. Ta ut botten ur frysen och lägg den i mitten av en rundel/löstagbar form som är ca 20 cm i diameter, gärna med plastfilm runt för höjden.
  2. Häll över jordgubbscheesecaken och bred ytan slät. Om det blir cheesecake över, häll i små runda silikonformar för dekoration. Ställ i frysen i ca 2 timmar.
  3. Ta ut cheesecaken och kompotten från frysen och placera kompotten i mitten av cheesecaken, tryck ner så att den blir i jämnhöjd med cheesecakens topp. Snygga till cheesecakens sidor runt kompotten och ställ i frysen i ca 2 timmar.
  4. Ta bort formen och plastfilmen och dekorera cheesecaken med de extra små kompotterna, cheesecakes och jordgubbar. Servera cheesecaken efter 15–20 minuter i rumstemperatur.
TIPS!
Fler tips!
Dansukker Rabarberpaj i glas-ny

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer