Jordgubbsglass med sorbettouch

POPULÄRT
Jordgubbsglass med sorbettouch
Foto: Ulrika Pousette
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Jordgubbsglass med sorbettouch

5 ingredienser

20 m + 6 h i frys

"Den här glassen har en konsistens som drar lite mer åt sorbethållet, vilket beror på att jordgubbarna innehåller rätt mycket vätska." /Camilla Hamid

Ingredienser

portioner liter
  • 8 dl jordgubbar, färska eller frysta
  • 1 citron, saften
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Mixa jordgubbar, citronsaft, socker och vaniljsocker slätt med stavmixer.
  2. Vispa vispgrädden till mjuka toppar. Tillsätt jordgubbspurén och vänd försiktigt samman med slickepott till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en form som rymmer cirka 1,5 liter. Täck formen med plastfolie och låt den stå i frysen i minst 6 timmar, helst över natten. Låt gärna tina före servering i 5‒10 minuter i rumstemperatur eller i cirka 15 minuter i kylskåp.