Rosmarin passar inte bara i matlagning utan är faktiskt riktigt gott även i efterrätter och drinkar. Testa Klaras snygga jordgubbslemonad med citron, rosmarin och en rabarberstjälk som drinkpinne!
Se Klara Lind laga receptet
Ingredienser
4 - 6
0,5 l frysta jordgubbar
3 dl vatten
2 dl rörsocker
4 limefrukter
2 citroner
1 l vatten
färsk rosmarin, 2 kvistar
rabarber, till drinkpinne
isbitar, med ätbara blommor och bär i
Gör så här
Koka ihop jordgubbar, 3 dl vatten och socker i ca 5 minuter. Passera genom finmaskig sil och låt svalna. Pressa i lime och citron.
Häll jordgubbssockerlagen, citrusjuice och vatten i en stor kanna. Halvera rosmarinkvistarna och lägg i kannan. Lägg i isbitarna i glasen med rabarbern som drinkpinne. Toppa med lemonaden.
Klicka på bilden för att se steg för steg hur Klara gör lemonaden.