Ta vara på de sista jordgubbarna och gör den här heta marmeladen med chili!
Ingredienser
sats
1 l jordgubbar
2 lökar
0,5 chilifrukt
3 äpplen, tärna
2 msk olivolja
0,5 dl rödvinsvinäger
2-5 dl strösocker
1 kanelstång
1 tsk salt
Gör så här
Ansa och skär jordgubbarna i bitar.
Skala och hacka lökarna.
Kärna ur och strimla chilin.
Fräs äpple, lök och chili i en gryta med olja.
Rör i jordgubbar, vinäger, socker, kanel och salt. (Börja med 2 dl strösocker och smaka av efter hand, tillsätt mer efter eget önskemål) Koka utan lock i 20–30 minuter tills vätskan kokat in. Häll upp i rengjorda burkar.
Förvara kallt. Håller ca 1 vecka i kyl. (Vanligt socker har sämre hållbarhet än syltsocker som innehåller konserveringsmedel).