"Len, gräddig jordgubbsmousse på en spröd pajbotten. Detta kan vara den godaste jordgubbsmoussepajen någonsin och är dessutom vacker att vila ögonen på." /Simona
Blanda vetemjöl, strösocker och salt i en skål. Tillsätt smöret och blanda tills det börjar likna brödsmulor. Tillsätt äggulorna och fortsätt blanda tills degen går ihop och är välblandad. Forma den till en boll, plasta in och låt vila i kylskåpet i 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra botten på en pajform med löstagbar botten, rektangulär på 20 x 20 cm eller rund på 20–23 cm i diameter, med bakplåtspapper.
Kavla degen mellan 2 ark bakplåtspapper tills den är ca 3–4 mm tjock. Ta bort det övre pappersarket och använd det undre arket för att föra över degen till formen. Vänd arket upp och ner över formen och dra bort pappret försiktigt. Tryck försiktigt in degen i alla hörn och se till att de övre kanterna är jämna, trimma bort överskott av deg och spara den till eventuell garnering. Nagga botten med en gaffel. Baka i mitten av ugnen i 15–20 minuter tills den är gyllene. När den har svalnat, bred sylt över botten.
Blanda gelatin med 2 msk vatten och låt stå i 5 minuter. Koka upp jord- gubbar med strösocker i en kastrull på spisen, låt småputtra ett par minuter. Mosa jordgubbarna med en gaffel och sila för att ta bort fröna. Värm gelatin i mikrovågsugnen i ca 10–15 sekunder tills den smälter och blanda i den varma jordgubbspurén. Sila purén så får du bort eventuella gelatinklumpar och låt svalna i kylskåp i 30 minuter.
Vispa grädden till mjuka toppar. Blanda ner ca 1 dl grädde i jordgubbs- purén. Använd en slickepott och vänd försiktigt i resten så att grädden håller sig fluffig. Häll moussen i pajskalet. Ställ in formen i kylskåpet och låt stå tills fyllningen har stelnat.
Lossa pajen från formen och garnera med färska bär innan servering.