Lägg bakplåtspapper i botten på en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj papperet och kanterna.
Mandelmarängbotten
Mal mandeln i mandelkvarn eller mixa till mjöl i en matberedare.Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner mandelmjölet och sockret och blanda försiktigt till en jämn smet.
Fyll formen med smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills bottnen fått lite f ärg. Låt svalna och ställ in i kylen.
Jordgubbsmousse
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Mosa jordgubbarna och vispa grädden löst.
Blanda grädden med jordgubbsmoset, yoghurten och fl orsockret. Krama ur gelatinbladen, lägg dem i en kastrull med ½ dl vatten och smält dem på svag värme. Låt svalna innan du snabbt vispar ner dem i jordgubbssmeten.
Ta fram den riktigt kalla mandelmarängbottnen och fördela jordgubbsmoussen ovanpå. Ställ sedan formen kallt ett par timmar före servering.
Lossa försiktigt tårtan från formens kanter. Det kan hjälpa att värma lite med händerna utanpå kanten. Garnera tårtan med jordgubbar.