färska bär (t ex jordgubbar fläderblommor och blad från ekologiskt odlad fläder)
Gör så här
Pajdeg
Sätt ugnen på 225 grader.
Mät upp mjölet i en bunke och blanda i sockret. Lägg i smöret, skuret i tunna skivor. Nyp ihop till smulig deg. Ringla över vatten eller uppvispat ägg och arbeta ihop till en smidig pajdeg.
Sätt formen med pajskalet på ett galler i mitten av ugnen och grädda tills pajen är helt genomgräddad, ca 20-25 minuter.
Fyllning
Rör ihop gulorna med majsstärkelsen i en kastrull. Tillsätt flädersaften och hälften av grädden.
Sjud försiktigt på svag värme under oavbruten vispning, t ex med ballongvisp, tills krämen tjocknar. Ta av från värmen, blanda i sockret och låt svalna. Täck med plastfilm och låt kallna helt i kylskåp.
Vispa resten av grädden och blanda den försiktigt med krämen. Bred ut krämen i pajen. Låt stå kallt 1 timme.