Jordgubbspaj med mandelbotten

Jordgubbspaj med mandelbotten
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Jordgubbspaj med mandelbotten

9 ingredienser

En vacker och mycket god jordgubbspaj med aprikos och mandelmassa, kan serveras med vispgrädde eller vaniljsås.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten, kallt

Fyllning:

  • 150 g mandelmassa, grovriven
  • 1 ägg
  • ca 1 l jordgubbar
  • 1 förp aprikosmos (barnmat)
  • mandelsplitter
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta ihop degen med vatten och lägg den i kylen 1 timma. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Rör ut mandelmassan med ägget och bred över. Grädda pajen 15-20 minuter.
  2. Låt pajen kallna och bred aprikosmos över. Lägg på jordgubbar. Rosta mandeln i torr stekpanna och strö över.