Jordgubbssallad med halloumi, tomater, nötter och honung

Jordgubbssallad med halloumi, tomater, nötter och honung
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Jordgubbssallad med halloumi, tomater, nötter och honung

11 ingredienser

20 m

En somrig och fräsch vegetarisk sallad på Jessica Frejs vis! Kombinationen med jordgubbar, tomat, halloumi och nötter är ljuvlig!

Vintips från Maya Samuelsson:

Savanha Winemaker's Selection Sauvignon Blanc 2015
Nr: 2558

Mullineux Granite Chenin 2015
Nr 91138
Sydafrika, Swartland

Jacobsdal Pinotage 2013
Nr 22055
Sydafrika, Stellenbosch

Rust en Vrede Estate 2014
Nr 12356
Sydafrika, Stellenbosch

Graham Beck Blanc de Blancs Brut 2010
Nr 6505
Sydafrika, Robertson

Allesverloren Fine Old Vintage 2010
Nr 12109
Sydafrika, Swartland

Ingredienser

portioner
  • 250 g körsbärstomater
  • 250 g jordgubbar
  • 0,5 gurka
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk honung
  • 1 krm salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 200 g halloumiost
  • 1 dl pistagenötter, hackade

Gör så här

  1. Klyfta tomater och jordgubbar. Hacka gurkan smått.
  2. Häll på finhackad dill. Häll på vinäger, olja, honung, salt och peppar. Blanda om.
  3. Stek halloumin i kuber på medelvärme i olja till den har fin färg. Strö halloumi och nötter på salladen.
  4. Servera genast och njut!