Jordgubbssallad med mozzarella

Jordgubbssallad med mozzarella
Foto: Tomas Södergren

Jordgubbssallad med mozzarella

Av: Katarina Nordgren

Från: Malou efter tio

7 ingredienser

10 m

”Jordgubbar passar väldigt bra i sallad, särskilt i gott sällskap.” /Katarina Nordgren

Receptet är ur boken Vegofest med Slottsträdgården Ulriksdal , Semic.

Ingredienser

portioner skål
  • 250 g rucolasallad
  • 500 g jordgubbar
  • 2-3 mozzarellaostar
  • crema di balsamico
  • 0,5-1 msk färsk ingefära, riven
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skölj salladen. Skölj och dela jordgubbarna.
  2. Skär eller riv mozzarellan i mindre bitar. Blanda allt i en skål.
  3. Ringla över lite balsamico. Riv ner lite färsk ingefära och ringla över olja. Salta lätt.