Jordgubbssoppa med mandelbiskvier och mascarponekräm

Jordgubbssoppa med mandelbiskvier och mascarponekräm
Foto: TV4
Anders Bagge
Anders Bagge

Jordgubbssoppa med mandelbiskvier och mascarponekräm

Av: Anders Bagge

Från: Hela Sverige bakar

14 ingredienser

60 m

En riktigt somrig dessert med perfekt blandning av varmt och kallt! Varm jordgubbssoppa toppad med mandelbiskvier och en kräm på mascarpone, yoghurt, grädde.

Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.

Ingredienser

portioner

Jordgubbssoppa

  • 1 kg frysta jordgubbar (eller färska)
  • 4 msk vatten
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • färsk mynta (efter smak)

Biskvier

  • 1 äggvita
  • 100 g mandelmassa

Servering

  • 6 färska jordgubbar
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl yoghurt
  • 1 dl grädde
  • 1 limefrukt
  • jordgubbssorbet

Gör så här

Jordgubbssoppa

  1. Lägg jordgubbar, vatten, vinäger och socker i en kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält, ta sedan bort från värmen.
  2. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna. Tillsätt fröna och myntan och mixa soppan slät.
  3. Sila soppan den den blir ännu slätare.

Biskvier

  1. Sätt ugnen på 225 grader och separera äggvitan från gulan.
  2. Riv mandelmassan.
  3. Vispa äggvitan till ett skum och blanda ihop med mandelmassan.
  4. Klicka ut max teskedsstora klickar på bakplåtspapper. Grädda i ugnen 5–7 minuter.

Servering

  1. Blanda samman mascarpone med yoghurt och grädde. Servera soppan med de färska jordgubbarna, lime och jordgubbssorbet på toppen.