Jordgubbssylt med rosenblad

Jordgubbssylt med rosenblad
Foto: TV4
My Feldt 2018
My Feldt 2018

Jordgubbssylt med rosenblad

4 ingredienser

30 m

Tänk er den drömmiga doften av en nyponrosbuske? Så här kan du bevara den! Koka din egen sylt och smaksätt med rosblad.

Tips! När man gör jordgubbssylt spelar det ingen roll om jordgubbarna övermogna eller tryckskadade – alla ska med!

Ingredienser

  • 1 kg jordgubbar
  • 600 g strösocker
  • 3 citroner, saften
  • ca 3 dl rosenblad (t ex nyponrosor)

Gör så här

  1. Lägg jordgubbar, socker och citronsaft i en kastrull och låt koka upp.
  2. Låt det puttra tills du får en lagom konsistens. Den testar du genom att lägga en sked sylt på ett fat och ställa i kylskåpet tills det kallnat. Ta grytan av spisen när du uppnått önskad tjocklek.
  3. Lägg rosenbladen i sylten och mixa ner med en stavmixer. Smaka av, och tillsätt ev mer tills du får precis din önskade smak.
  4. Sätt ungen på 100 grader. Ställ in burkarna i ugnen tills de uppnått 100 grader.
  5. Häll upp sylten i burkarna.