Jordgubbstårta i gelé
Foto: TV4
Jordgubbstårta i gelé
Ingredienser
- 125 g smör
- 3,5 dl vetemjöl
- 0,75 dl strösocker
- 1 ägg
Kräm:
- 1,5 dl kaffegrädde
- 1,5 msk strösocker
- 1 msk potatismjöl
- 1 äggula
- 2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
- ca 0,75 l jordgubbar, delade
- 2 dl röd vinbärsgelé
- ev 1-2 msk kirschwasser
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Mixa smör, mjöl och socker till en smuldeg. Tillsätt ägget, arbeta ihop degen och lägg den i plastfilm i kylen 1 timme.
- Blanda allt utom vaniljsockret till krämen och sjud den sakta tjock under vispning. Ta den av värmen och rör ned vanilj.
- Kavla ut degen och klä en låg pajform. Nagga bottnen. Vik en folieremsa över kanten. Grädda bottnen klar mitt i ugnen ca 20 min. Låt den kallna.
- Smält gelén ev. med kirsch och vispa den slät. Fyll krämen i pajskalet strax innan servering. Lägg bär över och sked sist på gelén.