Grönsaker med korv och bulgur

Grönsaker med korv och bulgur
Foto: Josefin Haamer von Hofsten
Josefine Haamer von Hofsten
Josefine Haamer von Hofsten

Grönsaker med korv och bulgur

14 ingredienser

Grönsaker med Kolbász och Txistorra korv och bulgur. Mat som barn gillar och där man själv får välja det man vill äta!

De korvar jag använder heter Txistorra och Kolbász. /Josefin

Ingredienser

portioner
  • 4 dl bulgur
  • 6 korvar, med lite smak på
  • 2 rödlökar
  • 1 broccolibukett
  • 1 röd paprika
  • rödkål
  • 3 morötter
  • chilifrukt
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk honung

Lime- och honungsyoghurt

  • 3 dl yoghurt
  • 1 msk honung
  • chilifrukt
  • salt (efter smak)

Gör så här

Bulgur

  1. Läs på förpackningen hur du ska tillaga bulguren.

Korv och grönsaker

  1. Skala och hacka alla grönsaker.
  2. Skär korven i bitar.
  3. Ta en rymlig stekpanna, helst teflon och häll i rapsoljan och börja steka korven med lite chili.
  4. Häll i de hackade grönsakerna och fortsätt stek på ganska hög värme.

Yoghurt

  1. Medan det steker gör du såsen. Riv vitlöken och blanda ihop med alla resterande såsingredienser.

Vid servering

  1. När bulguren kokat färdigt blandar du den med korv och grönsaksblandningen.