Klorofylldressing med persilja, basilika och mynta

Dressingar
Foto: TV4
Josefine Jäger
Josefine Jäger

Klorofylldressing med persilja, basilika och mynta

8 ingredienser

En grön dressing med massor av färska örter. Välj om du vill runda av smaken med några droppar honung och spetsa till med en tesked dijonsenap.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka mynta
  • 0,5 dl citron, pressad
  • 1 tsk havssalt
  • 1 dl kallpressad olivolja, mild
  • 1 tsk dijonsenap
  • ev några droppar honung

Gör så här

  1. Mixa basilika, persilja, mynta, citronjuice och salt slätt.
  2. Tillsätt olivoljan i en tunn stråle medan maskinen är igång. Förstärk det gröna med en näve babyspenat om du vill. En tesked dijonsenap ger också god smak.