Zucchinipasta i mintpesto

Zucchinipasta i mintpesto
Foto: TV4
Josefine Jäger
Josefine Jäger

Zucchinipasta i mintpesto

13 ingredienser

15 min

Svarvad zucchini är ett utmärkt alternativ till den traditionella pastan. Mintpesto, gröna ärter, oliver och rucola ger fyllig smak och vacker färg. Rätten är raw och vegansk!

Ingredienser

portioner
  • 2 zucchini
  • 2 krukor basilika
  • 1 kruka mynta
  • 1 klyfta vitlök, skalad och riven
  • 2 tsk citron, pressad
  • 1 msk näringsjäst
  • 0,5 tsk havssalt
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 dl pinjenötter
  • 2 msk extra virgin olivolja (mild)

Till servering

  • 0,5 dl svarta oliver, urkärnade
  • 1 dl gröna ärtor, tinade
  • 30 g rucolasallad, väl sköljd och slungad

Gör så här

  1. Kör zucchinin med en grönsakssvarv, hyvla på mandolin eller med potatisskalare.
  2. Mixa basilika, mynta, vitlök, citronjuice, näringsjäst, salt och cayenne i en matberedare, konsistensen ska vara grov. Tillsätt pinjenötter och sist olivolja.
  3. Häll peston, oliver, ärter och rucola över zucchinin, vänd runt varsamt. Smaka av med
  4. salt om det behövs. Lägg upp på tallrikar. Servera direkt, njut långsamt!