Josses müsli

Josses müsli
Foto: Fabian Björnstjerna
Josefine Haamer von Hofsten
Josefine Haamer von Hofsten

Josses müsli

9 ingredienser

Gör din egen müsli och ge dig den lilla extra tiden det tar att rosta den i ugnen. Det är värt det!

Du behöver
Ugn
Bakplåtspapper
Plåt
Stor bunke
Decilitermått
Slev
Grytvante

Ska du göra en glutenfri müsli, byt ut havregrynen mot till exempel boveteflingor eller kolla att havregrynen är helt fria från gluten.

Recepet ger ca 1 liter färdig müsli.

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 3 dl rågflingor
  • 0,5 dl linfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl kokos
  • 3 msk rapsolja
  • 4 msk rörsocker
  • 3 msk honung, flytande
  • 1,5 dl vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Häll alla blöta ingredienser och råsockret i en bunke, rör om ordentligt.
  3. Häll i resterande ingredienser, rör om länge och ordentligt så att blandningen ser fuktig ut och klumpar bildas.
  4. Ta fram plåten och lägg på bakplåtspappret.
  5. Strö ut blandningen på plåten så att det blir ett jämnt lager.
  6. Ställ in plåten i mitten av ugnen.
  7. Ställ klockan på 10 minuter.
  8. Ta ut plåten efter 10 minuter och blanda om ordentligt.
  9. Ställ in plåten i mitten av ugnen igen och ställ klockan på 10 minuter.
  10. Fortsätt så tills müslin känns torr.
  11. Ta ut plåten och låt müslin svalna på spisen.