Josses frukostbullar

Josses frukostbullar
Foto: TV4
Josefine Haamer von Hofsten
Josefine Haamer von Hofsten

Josses frukostbullar

11 ingredienser

Det som blir över fryser jag in efter frukosten och så värmer jag det nästa morgon och så håller jag på.

Ingredienser

  • 5 dl vatten, ljummet
  • 0,5 förp jäst
  • 1,5 tsk salt
  • 10 dl vetemjöl
  • 4 dl havregryn
  • 2 msk solroskärnor
  • 2 msk linfrön
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk honung
  • 2 tsk ev kumminfrön
  • 2 tsk ev fänkålsfrö

Gör så här

På kvällen

  1. Smält jästen i kallt vatten.
  2. Mortla spiskummin- och fänkålsfröna (om du väljer att ha i det) och häll i.
  3. Blanda i resterande ingredienser och blanda om ordentligt, har du degblandare låt den gå i minst 5 minuter.
  4. Forma till bullar och klicka ut i en muffinsplåt om du har, annars på en vanlig plåt.
  5. Ställ in plåten i kylskåpet över natten.

Morgonen efter

  1. Nästa morgon, sätt ugnen på 200 grader och ställ in plåten i mitten av ugnen direkt.
  2. Grädda i ca 15-20 minuter tills brödet börjar bli gyllenbrunt.