Ugnsbakad omelett med julrester

Ugnsbakad omelett med julrester
Foto: TV4
Josefine Haamer von Hofsten
Josefine Haamer von Hofsten

Ugnsbakad omelett med julrester

Av: Josefine Haamer von Hofsten

Från: Tildes julstuga

11 ingredienser

35 min

Trolla fram en snabblunch på rester från julbordet!

Det är även gott att utesluta skinkan och istället toppa omeletten med lax.

Ingredienser

portioner
  • 6 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk dill
  • 100 g julskinka (eller rökt lax)
  • 70 g ost (gärna julost)
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 0,5 tsk örtsalt, eller vanligt salt
  • svartpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 ask körsbärstomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk.
  3. Hacka skinka, ost och grönsaker och häll i äggblandningen.
  4. Krydda med salt och peppar.
  5. Häll i rapsoljan i en stekpanna och smeta ut.
  6. Häll i äggblandningen i stekpannan och toppa med halverade körsbärstomater.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 35 minuter.