Fiskburgare med god sås

Josefine Haamer von Hofsten

Fiskburgare med god sås

22 ingredienser

Fiskburgare serveras med en mängd olika tillbehör, låt sedan var och en få plocka ihop sin.

Förslag på tillbehör till burgarna
Stekt zucchini
Knaperstekt bacon
Mozzarella
Ärtskott
Baby spenat
Körsbärstomater

Ingredienser

portioner

Fiskburgare

  • 1 förp kolja (fryst, eller annan fisk, 400 g)
  • 2 laxfjärilar
  • 0,5 dl ströbröd
  • 3 ägg
  • 0,5 kruka färsk dill
  • 1,5 tsk örtsalt
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Sås

  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 kruka dill
  • 1 citron, riv skalet av ca 1/3
  • 1 msk majonnäs
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Hamburgerbröd

  • 0,5 förp jäst
  • 5 dl vatten
  • 8 dl vetemjöl special
  • 5 dl havregryn
  • 2 msk solroskärnor
  • 2 msk linfrön
  • 1 msk rapsolja
  • 1,5 tsk salt

Gör så här

Hamburgerbröd

  1. Blanda ut jästen i vattnet.
  2. Blanda i alla ingredienser och kör i en bakmaskin i ca 6-10 minuter.
  3. Baka till hamburgerbröd och lägg på bakplåtspapper.
  4. Jäs i kylskåpet över natten eller ca 1 timme i rumstemperatur.
  5. Gräddas i ugn på 225 grader i ca 15-20 minuter.

Sås

  1. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Burgare

  1. Mixa fisken till en färs.
  2. Blanda med ägg, ströbröd och dill.
  3. Krydda efter smak.
  4. Forma till burgare. Blöt händerna något så blir det inte så kladdigt.
  5. Stek burgarna och låt var och en plocka ihop sin egen hamburgare.