Josefines pistagemjölk

Josefines pistagemjölk
Foto: Katarina Di Leva
Josefine Jäger
Josefine Jäger

Josefines pistagemjölk

5 ingredienser

10 m + 6 h

Mild ljusgrön mjölk med lätt rostad karaktär och tydlig smak av pistage.

Ingredienser

  • 2 dl pistagenötter, blötlagda i minst 6 timmar
  • 3 medjooldadlar
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 l vatten
  • 0,5 tsk havssalt

Gör så här

  1. Skölj nötterna väl. Kärna ur dadlarna.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
  3. Mixa nötter och vatten till en vit mjölk. Det tar 1–2 minuter. Sila genom en nötmjölkspåse och krama ur mjölken ordentligt.
  4. Skölj mixerkannan och mixa därefter mjölk, dadlar, vaniljfrön och salt slätt.