Älgköttbullar med havregryn

koket.se
Älgköttbullar med havregryn
Foto: Monica Karlstein/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Älgköttbullar med havregryn

13 ingredienser

ca 40 m

Ernsts recept på köttbullar gjorda på älgfärs och havregryn. Att göra köttbullarna med havregryn gör dem extra fina i konsistensen. Använder du ren havre kan även glutenintoleranta mumsa i sig älgköttbullar.

Tips: Du kan också byta hälften av färsen mot fläskfärs då älgkött är ganska magert.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken
  • 0,5 gul lök, riven
  • 2 ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1-2 tsk malen kanel (eller efter smak)
  • 1-2 tsk mejram (eller efter smak)
  • 0,5 krm malen kryddpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 500 g älgfärs
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk honung

Gör så här

  1. Hacka löken.
  2. Mixa ägg, lök, grädde och havregryn. Smaksätt med kryddor. Tillsätt till sist potatismjöl för att binda ihop smeten.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till en smet.
  4. Rulla köttbullarna för hand eller använd en spritspåse.
  5. Stek på medelvärme i 3-5 minuter.