Saffransglaserade revbensspjäll

Saffransglaserade revbensspjäll
Foto: tv4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Saffransglaserade revbensspjäll

13 ingredienser

70 min

Revbensspjäll är för många ett måste på julbordet. Ernst delar här med sig av sitt jättegoda recept med saffran.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg tjockt skuret revbensspjäll
  • 1 l vatten
  • 2 schalottenlökar
  • 2 morötter
  • 1 kalvbuljong

marinad

  • 1 förp saffran
  • 1 tsk timjan
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 2 tsk senap
  • 0,5 dl honung
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Förkoka spjällen i aromatiskt vatten i ca 45 min med schalottenlök, morötter och kalvbuljong.
  2. Lägg spjällen i en ugnsfast form.
  3. Blanda resten av ingredienserna till marinaden och pensla/gnid in spjällen med den.
  4. Ställ i ugn, 175 grader i ca 15 min eller till spjällen fått fin färg.