Ullas skurna pepparkakor

Ullas skurna pepparkakor
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ullas skurna pepparkakor

12 ingredienser

Pepparkakor nya snitt! Alltid juligt att bjuda på.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1,5 dl sirap
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk malen kanel
  • 0,5 msk malen nejlika
  • 0,5 msk malen ingefära
  • 0,5 msk malen kardemumma
  • 0,5 tsk malda pomeransskal
  • 0,5 tsk cedroolja
  • 7,25 dl vetemjöl [7-7,5 dl]
  • 0,75 msk bikarbonat
  • 50 g sötmandel (skållad och finhackad)

Gör så här

  1. Smält sirap, smör och socker i en kastrull. Smält sakta på lägsta värmen. Låt svalna.
  2. Tillsätt cedrooljan och kryddorna. Blanda mjöl, bikarbonat och hackade mandlar. Arbeta ner i smörblandningen.
  3. Knåda hastigt degen smidig och forma 2 st rullar ca 5 cm i diametern.
  4. Slå in i plastfilm och vila över natten.
  5. Skär i tunna skivor (0,5cm) och grädda på plåt ca 7 minuter i 200 grader. Blir ca 150 st.