Det optimala julgodiset som har allt - spröd kaka i botten, seg kola i mitten och ett täcke av mörk choklad. Försvinnande gott och dessutom superlätta att lyckas med.
Sätt ugnen på 175 grader. Pensla en rektangulär ugnsform (20x30 cm) med lite olja och lägg i ett bakplåtspapper som även täcker
sidorna.
Mixa ihop socker, mjöl och majsstärkelse i en matberedare. Tillsätt smöret och därefter gulan och vattnet. "Pulsa” ihop det till en smulig deg.
Tryck ut i degen i botten av formen och nagga med en gaffel. Grädda kakan mitt i ugnen 20-22 minuter.
Kola
Koka ihop alla ingredienser till 108 grader. Häll kolasmeten över kakan, kakan behöver inte ha svalnat helt när du häller på krämen. Låt svalna.
Chokladtopping
Lägg choklad och grädde i en bunke och smält samman över vattenbad eller i mikrovågsugn. Rör till en len och homogen chokladkräm. Häll chokladkrämen över kolan och stryk ut till ett jämnt lager. Ställ i kylen och och låt stelna i ca 1 timme.
Servering
Servering
Skär i minibitar, större fikabitar eller servera den hel på en skärbräda och skär bit efter sug.