Julig Aperol spritz

NYHET
koket.se
Julig aperol spritzz
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Julig Aperol spritz

7 ingredienser

10 min

En frisk och fräsch drink med Aperol, vit glögg och mousserande. Toppa med apelsinskivor med nejlikor och njut med julens goda småplock!

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 apelsiner
  • 12 hela nejlikor
  • 1,6 dl Aperol
  • 1,6 dl vit glögg
  • 4 dl prosecco
  • 1 dl granatäpplekärnor, frysta (eller frysta röda vinbär)
  • is

Gör så här

  1. Halvera apelsinerna. Tryck i tre nejlikor i rad i 4 rader på en halv apelsin. Skär sedan i 4 smala klyftor.
  2. Pressa resterande apelsinhalvor och sila juicen.
  3. Fördela den silade juicen, Aperol, vit glögg och is i 4 stora glas. Rör om.
  4. Lägg en apelsinklyfta i varje glas. Toppa med granatäpplekärnorna i glasen.
  5. Toppa med prosecco och servera!