Juliga revben med ingefärs- och äppelmos

koket.se
Juliga revben med ingefära- och äppelmos
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Juliga revben med ingefärs- och äppelmos

11 ingredienser

2,5 h

Saftiga och juliga revben är en självklarhet på julbordet. Tommy Myllymäkis recept kommer inte göra dig besviken!

logo
Tommy Myllymäki 2016

Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 1 kg tjocka revben
  • 1 dl barbequesås
  • 2 dl japansk soja
  • 2 dl sirap
  • 2 stjärnanis
  • 2 tsk sichuanpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 apelsiner, skal och saft

Äppelmos

  • 600 g äpple, skalat
  • 1-2 dl strösocker
  • 50 g färsk ingefära, skalad

Gör så här

  1. Koka upp bbq-sås, japansk soja och sirap tillsammans med stjärnanis, szechuanpeppar, peppar och skal samt saft från två apelsiner.
  2. Lägg revbenen i en ugnsfast form.
  3. Slå på den varma glazen och baka i ugnen på 140 grader i 2-2,5 timme.
  4. Vänd revbenen var 30e minut under hela tillagningstiden.
  5. Skala äpplena och skär ned i tärningar, koka ihop tillsammans med socker och ingefära. Späd eventuellt med vatten till önskad konsistens. Rör då och då, när det är mjukt och mosigt är det redo att serveras.
  6. Ta ut revbenen och servera tillsammans med äppelmoset.