Julomelette med matjessill

koket.se
Julomelette med matjessill
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Julomelette med matjessill

16 ingredienser

30 min

Fredrik Eriksson gästar Nyhetsmorgon och bjuder på en julomelette med matjessill, lagrad ost, potatis och lök.

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner2 - 4
  • 2 matjessillfiléer
  • 4 ägg
  • 2 msk grädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 msk strösocker
  • 4 kokt potatis
  • gräslök (till garnering)
  • 1 rödlök
  • dill (till garnering)
  • 50 g smör
  • 1 äpple ingrid marie , tärnat
  • 1 dl gräddfil
  • 100 g lagrad ost

Gör så här

  1. Slå ihop ägg, grädde, salt och vitpeppar.
  2. Tärna löken fint och börja steka den i smör. Avsluta med lite socker så att det karamelliseras.
  3. Tillsätt potatis och låt det bli varmt.
  4. Slå på äggblandningen varsamt.
  5. Skär sillen och gräslöken i bitar samt skiva rödlöken och plocka dillen.
  6. Lägg sillen på omeletten så den blir ljummen.
  7. Bryn smöret och tillsätt äpplet.
  8. Slå smöret över sillen och garnera med dill, gräslök, rödlök, gräddfil och ost.