Jureskogs bästa burgare

Jureskogs bästa burgare
Foto: TV4
Johan Jureskog KK2023
Johan Jureskog KK2023

Jureskogs bästa burgare

6 ingredienser

Johan Jureskog bjuder på sin bästa färs för saftiga burgare.

Maya Samuelssons dryckestips

  • Sonoma Zinfandel Seghesio 2013. Ursprung: USA, Kalifornien, Sonoma. Druva: Zinfandel. Nr: 225622. 
  • Doppio Passo Organic Primitivo, 2014. Ursprung: Italien, Apulien, Salento.  Druva: Primitivo. Nr 32043.
  • Kung Fu Girl Riesling, 2014.   Ursprung: USA, Washington State.  Druva: Riesling. Nr 2690

Ingredienser

  • 250 g bringa
  • 250 g short ribs
  • 250 g högrev
  • 250 g rostlock
  • 100 g fett, hängmörat
  • 50 g talg, till stekning

Gör så här

  1. Skär ner allt i 5 cm kuber, ställ i frysen 2 timmar.
  2. Grovmal 2 ggr, allt på tjocka skivan.
  3. Rulla in färsen i dubbel plastfilm i en 12 cm lång korv. Förvara kallt 1 timme.
  4. Skär 3 cm skivor, salta och peppra noggrant och stek dem krispiga till 42 gradig innertemperatur, helst i talg, låt vila 5 min.
  5. Värm upp i ugn med favvogarnityr i 250 gradig ugn, 1-3 min.