Kaffetryfflar med rom

Kaffetryfflar med rom
Foto: Helena Aro
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kaffetryfflar med rom

8 ingredienser

10 m + tid i kyl

Finns det något lyxigare än tryfflar gjorda på mörk choklad och smaksatta med kaffe och rom? Dessa är dessutom dekorerade med gulddust för en extra festlig känsla. Receptet är väldigt enkelt men resultatet blir gudomligt smarrigt!

Ingredienser

portioner stycken
  • 250 g mörk choklad 70 %
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk smör, rumsvarmt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kaffe
  • 1 msk mörk rom
  • kakao, att rulla tryfflarna i
  • guldpulver, att strö över bollarna

Gör så här

  1. Hacka chokladen.
  2. Koka upp grädden tillsammans med kaffet och vaniljsockret, dra av kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills chokladen smält.
  3. Tillsätt rommen och smöret.
  4. Häll över smeten i en skål och låt stelna, gärna ett par timmar i kyl.
  5. Rulla till runda kulor och rulla dem i kakaopulver. Toppa med lite ätbart och festligt gulddust.