Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Gnocchigratäng med spenat och ricotta
Foto: Jennie Benjaminsson
Gnocchigratäng med spenat och ricotta
77
Spara
Av:
Jennie Benjaminsson
Från: Kalasgott
14
ingredienser
40 m
Recept från boken Kalasgott
.
Gratänger
Pasta
Vardagsmiddag
Vegetariskt
Välj rätt vego
Ingredienser
2 schalottenlökar
1 klyfta vitlök
0,5 kruka färsk oregano
0,5 kruka färsk basilika
2 msk olivolja
5 dl färsk spenat
400 g ricotta
1 dl crème fraîche
1 ägg
500 g gnocchi (färsk)
salt
svartpeppar
0,25 citron
1 dl parmesanost, riven
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
Strimla oregano och basilika grovt.
Fräs lök och örter i olivolja tills löken mjuknat.
Rör i spenaten och låt den mjukna en aning. Rör i ricottaosten, crème fraichen, ägget och gnocchin.
Smaka av med salt, peppar och en skvätt citronsaft.
Häll över allt i en ugnsform, strö över den rivna parmesanosten och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter tills gratängen är bubblig och gyllene.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut