Kladdkaka med polkatopping

POPULÄRT
Kladdkaka med polkatopping
Foto: Jennie Benjaminsson
Jennie Benjaminsson
Jennie Benjaminsson

Kladdkaka med polkatopping

Av: Jennie Benjaminsson

Från: Kalasgott

8 ingredienser

Kladdkaka som toppas med vit choklad och polkagrisar. Mint och choklad är gott ihop! Recept från boken Kalasgott

Läs mer om boken

Kalasgott

Ingredienser

Kladdkaksbotten

  • 4 dl strösocker
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 4,5 msk kakao
  • 3 ägg
  • 200 g smör

Polkatopping

  • 100 g vit bakchoklad
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2 dl polkagrisgodisar

Gör så här

Kladdkaksbotten

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop socker, mjöl, kakao och ägg.
  3. Smält smöret och rör i det i smeten.
  4. Häll över i en smord och bröad bakform. Baka kladdkakan i mitten av ugnen, ca 30 minuter.
  5. Den ska vara rejält kladdig. Låt gärna kakan stelna i kylen över natten.

Topping

  1. Finhacka vit choklad och koka upp vispgrädde.
  2. Rör i chokladen i den heta grädden och vispa smeten slät.
  3. Häll chokladtryffeln över den nygräddade kladdkakan, toppa med polkagrisgodis och låt kladdkakan stelna i kylen över natten.