Whiskygrillad T–benstek med coca–cola

Whiskygrillad T–benstek med coca–cola
Foto: Jennie Benjaminsson
Jennie Benjaminsson
Jennie Benjaminsson

Whiskygrillad T–benstek med coca–cola

Av: Jennie Benjaminsson

Från: Kalasgott

7 ingredienser

T-benstek är kanske den coolaste köttbiten jag vet. Jag känner mig härligt macho när jag tillagar den… Förutom att bara vara häftig så är T-bensteken dessutom riktigt god och extra smarrig att lägga på grillen! Recept från boken Kalasgott

Läs mer om boken

Kalasgott

Ingredienser

portioner
  • 2 T-benstekar
  • 2 msk whisky
  • 1 dl Coca-Cola
  • 2 msk rapsolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • ett par kvistar timjan

Gör så här

  1. Rör ihop whisky, coca-cola och olja.
  2. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Lägg stekarna med timjanskvistar i en plastpåse och häll i marinaden.
  4. Knyt ihop påsen och låt köttet marinera i rumstemperatur ca 1 timma.
  5. Lägg köttet på grillen och grilla tills det är rosa inuti, ca 8–10 minuter på varje sida beroende på hur varm grillen är.
  6. Låt stekarna vila en aning innan de skärs upp.