Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Täck din form med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och ställ sedan kastrullen åt sidan för att svalna.
Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt på medelhastighet i en bunke.
Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl i en annan bunke och sikta sedan ner det i äggvispet.
Vänd försiktigt samman alltihopa till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
Tillsätt även smörmjölken och fortsätt vända tills du har en jämn och fin smet utan klumpar.
Häll upp smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Under tiden som kakan svalnar kan du göra glasyren.
Frosting
Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten för att smälta chokladen. När chokladen smält tar du bort skålen från värmen och låter svalna helt och hållet.
Vispa ihop smör och färskost krämigt med elvisp i en annan bunke. Tillsätt den avsvalnade chokladen och vispa lite till.
Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn frosting med hjälp av en slickepott.
Bred ut frostingen på kakan. Garnera med strössel.