Ugnsstekt kalkonfilé som serveras med råstekt mandelpotatis, vitlöksdoftande grönkål och en krämig sky med apelsin. Underbar helgmiddag med juliga smaker!
Salta och peppra kalkonen och bryn runtom i olja och smör. Lägg i en form och ställ i 150 gradig ugn tills kalkonen har en innertemperatur på 65 grader, detta tar ca 30-45 minuter beroende på stektid i pannan.
Lägg i en extra klick smör i pannan och låt vitlök och ingefära steka i några sekunder. Pressa i saften från citrusfrukterna, häll i soja, nejlikor och crème fraiche i pannan. Låt puttra ihop, smaka av med salt och peppar, håll sedan varmt.
Dela potatisen på mitten på längden. Stek i olja och smör till gyllene och genomstekta. Salta och peppra.
Skär av mittenstjälken på grönkålsbladen. Dela i munsbitsstora bitar. Krossa 3 vitlöksklyftor och stek i en rejäl klick smör. Lägg ner grönkålen och låt fräsa i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Ta ut kalkonen ur ugnen, låt vila i 5 minuter under folie. Skiva upp kalkonen och servera med den krämiga skyn, smörstekt kål och råstekt potatis.