Kall gurksoppa

Kall gurksoppa
Foto: Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Kall gurksoppa

8 ingredienser

15 min

Lättlagad och svalkande god gurksoppa med yoghurt och frisk smak av mynta. Bjud som förrätt eller som en del av en buffé.

Ingredienser

portioner
  • 1 l matyoghurt
  • 1 gurka
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 kruka mynta
  • 1 citron, saften
  • 2 msk honung
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Häll upp yoghurt i en bunke.
  2. Skala och skär gurkan i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka myntan. Pressa citronen.
  3. Blanda ner allt tillsammans med honung i bunken med yoghurten. Mixa slätt med stavmixer. Soppan går också bra att mixa i en blender eller matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll upp och garnera gärna med någon rå grönsak som till exempel sparris.