Kall gurksoppa med kokosmjölk och räkor

koket.se
Kall gurksoppa med kokosmjölk och räkor
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Kall gurksoppa med kokosmjölk och räkor

11 ingredienser

30 m

Fräsch gurksoppa med kokosmjölk och mynta. Toppas med räkor, rostad kummin och koriander.

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1,5 gurka
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 dl naturell lättyoghurt
  • 3 kvistar mynta
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Topping

  • 400 g färska räkor, skalade
  • 0,25 klyfta vitlök
  • 0,5 limefrukt, skal och saft från
  • 1 tsk hela kumminfrön
  • 0,5 kruka koriander

Gör så här

  1. Skala och tärna gurkan.
  2. Mixa 1 hel gurka (spara halvan) med kokosmjölk, yoghurt och finhackad mynta till en slät soppa. Salta, peppra och smaka av. Ställ in soppan i kylen så den blir riktigt kall.
  3. Blanda räkorna med den resterade tärnade gurkan, riven vitlök, limeskal och limesaft.
  4. Rosta kumminfröna i en torr stekpanna.
  5. Häll upp soppan i djupa tallrikar, toppa med räkblandningen och strö över lite kumminfrön. Garnera med koriander.