Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Kall kyckling med citrongrädde
Foto: TV4
Kall kyckling med citrongrädde
0
Spara
Av:
Köket.se
14
ingredienser
Fräsch festmat som går bra att göra klar i förväg.
Fest
Kyckling
Såser och röror
Så väljer du rätt kyckling i butik
Ingredienser
ca 1,25 kg kycklingbröst
2 hönsbuljongtärningar
4 svartpepparkorn
1 lagerblad
Sås
2 äggulor
1 msk vinäger
1 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
1 citron, rivet skal
salt
Garnering
sallad
tomat
sparris
persilja
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Koka kycklingen klar ca 30 minuter med buljong och kryddor i kokvattnet. Låt den kallna i buljongen.
Sjud gulor, senap och vinäger på låg värme under omrörning tills det tjocknar. Låt kallna.
Vispa grädden hårt, vänd försiktigt ned den kalla äggkrämen. Smaka av med citron och salt.
Ta bort skinnet på kycklingen och lägg upp den på fat med grönsakerna. Klicka på citrongrädden och strö på rivet skal.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut