Kålpannkaka

Kålpannkaka
Foto: TV4
Jessica Frej
Jessica Frej

Kålpannkaka

13 ingredienser

15 min

Den här enkla kålpannkakan kan göras på både vitkål, rödkål och spetskål. Välj det du har hemma!

Ingredienser

portioner
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 dl bovetemjöl
  • 2 krm salt
  • 125 g kål, fint strimlad
  • 1 msk inlagd ingefära, hackad
  • rapsolja (att steka i)

Förslag på topping

  • rostad lök
  • salladslök
  • jordnötter
  • chilisås (eller tonkatsusås)
  • majonnäs
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Vispa ihop vatten, ägg, bovetemjöl och salt.
  2. Strimla kålen tunt, gärna på mandolin.
  3. Hacka den inlagda ingefäran.
  4. Blanda ner kål och den hackade inlagda ingefäran i smeten.
  5. Stek i rapsolja på medelhög värme i 4 minuter på varje sida.
  6. Servera direkt!