Kålpudding i won ton med kålbuljong

koket.se
Kålpudding i won ton med kålbuljong
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Kålpudding i won ton med kålbuljong

19 ingredienser

1 h

Dumplings i olika former äts inte bara i Asien utan över hela världen och faktiskt även i Sverige. Har du tänkt på att kroppkakor faktiskt är en form av dumpling? Idag gör Erik Videgård typiska asiatiska dumplings och fyller dem med svenska smaker.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Glutenfria Won Ton skinn

  • 245 g glutenfri mjölmix
  • 0,75 tsk xantangummi
  • 35 g tapiokastärkelse (modifierad)
  • 150 g ägg, uppvispat
  • 60 g vatten, ljummet

Fyllning

  • 200 g gul lök
  • 200 g vitkål
  • rapsolja
  • 25 g ljus sirap
  • 200 g blandfärs
  • 15 g kalvbuljong
  • 10 g soja (mörk)
  • 6 g salt
  • 1 g vitpeppar, malen
  • ca 0,5 krm malen kryddpeppar, malen

Kålbuljong

  • 200 g vitkål
  • 2 l kycklingbuljong
  • 2 msk madeiravin
  • frystorkade lingon

Gör så här

Glutenfria Won Ton skinn

  1. Blanda de torra ingredienserna till won ton skalen i en mixer med paddeltillsats.
  2. Gör en fördjupning i mitten och tillsätt ägg och vatten, kör på medelhastighet i 1 minut.
  3. Degen ska nu hålla ihop, om den känns smulig så tillsätt ytterligare lite vatten i taget.
  4. Sätt igång mixern igen och kör på medelhög hastighet 3–4 minuter tills degen mjuknat och känns smidig.
  5. Låt degen vila i 10 minuter inslagen i plastfilm.
  6. Kavla ut degen till önskad form och tjocklek. Den går även bra att frysa in.

Fyllning

  1. Hacka löken och dela vitkålen i mindre bitar.
  2. Fräs lök och vitkål i rapsolja och sirap tills det mjuknat. Salta och peppra.
  3. Blanda ihop färs med buljong, soja, sirap, vatten, salt, peppar och kryddpeppar i en bunke till en lös smet. Blanda ner vitkålen.
  4. Lägg ut won ton-plattorna och spritsa motsvarande en matsked fyllning i mitten av varje platta.
  5. Fukta kanten på plattorna med ett finger, vik diagonalt över fyllningen och sedan tvärs över för att forma ett litet paket. Försök att lämna så lite luft som möjligt för att minska risken att paketen spricker.

Kålbuljong

  1. Skär vitkålen i bitar och koka upp med kycklingbuljong och madeiravin. Använd samma panna där du stekt lök och vitkål.
  2. Lägg i won ton-knytena och sjud i 3 minuter.