Kålpudding med salsiccia

Kålpudding med salsiccia Nonna Elide
Foto: Köket.se

Kålpudding med salsiccia

15 ingredienser

50 min

En svensk klassiker med italienska smaker! I det här receptet använder vi salsiccia med fänkål och det lyfter verkligen rätten till en ny nivå. Perfekt husmanskost som funkar lika bra till vardags som till helgen.

Testa Nonna Elide Salsiccia Fänkål!
Nonna Elide salsiccia fänkål produkt NY

Testa Nonna Elide Salsiccia Fänkål!

Perfekt för att grilla eller ha i matlagningen.

Läs mer

Ingredienser

  • 1 kg vitkål
  • 25 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl havregryn
  • 1 gul lök
  • 2 förp Nonna Elide Salsiccia Fänkål
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • persilja

Rårörda lingon

  • 250 g lingon, frysta
  • 0,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Strimla kålen ganska fint.
  3. Fräs kålen i en gryta med smöret i ca 10 minuter tills kålen nästan är helt mjuk. Krydda med salt, peppar och sirap. Håll lite koll så att inte sirapen bränner fast i pannan.
  4. Snitta salsicciakorvarna och tryck ut färsen. Stek på hög värme i en stekpanna och dela på färsen med en träslev.
  5. Blanda grädde och havregryn i en bunke och låt stå i 5 minuter.
  6. Finhacka löken och blanda ner den och salsiccian i bunken tillsammans med ägg, salt och peppar.
  7. Lägg hälften av kålen i en ugnsform, fördela färsen ovanpå och täck färsen med resten av kålen.
  8. Tillaga mitt i ugnen i 40 minuter.

Rårörda lingon

  1. Blanda socker och lingon i en skål. Rör om då och då medans lingonen tinar.
  2. Servera kålpuddingen med lite hackad persilja och rårörda lingon.
TIPS!
Fler tips!
Krämig salsicciapasta med färska tomater och parmesan Nonna Elide

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept.

Läs mer