Kålspett med sesamsås

koket.se
Kålspett med sesamsås NY
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Kålspett med sesamsås

9 ingredienser

30 m

Fräscha kålspett med en krämig sesamsås gör sig fint till kvällens grillning!

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 8 grillspett
  • 1 färsk vitkål (litet huvud)
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tahinipasta
  • 2 msk majonnäs
  • 1,5 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger)
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • salt

Gör så här

  1. Lägg grillspetten i blöt i minst 30 minuter om de är av trä.
  2. Skär kålen i strimlor. Sväng runt strimlorna i olja och 2 krm salt.
  3. Skrynkla kålen och trä temsorna på spetten.
  4. Grilla runtom tills kålen är mjuk och har fått rejält med färg.
  5. Blanda tahini, majonnäs, vinäger och soja till en sås.
  6. Lägg upp spetten på ett fat och ringla över såsen. Toppa med sesamfrö.