En rätt från Sveriges mästerkock där Jimmy och Adam i en masterclass lagar en rätt där det asiatiska ångade dumplings kombineras med typiska svenska smaker i en knalligt grön dillsås med sötma från socker och syra från ättika.
Blanda salt och mjöl i en bunke. Gör en grop i mitten. Tillsätt vattnet och jobba ihop till en slät deg. Låt vila 30 minuter.
Fyllning
Se till att alla ingredienser är kalla. Rör ihop äggulorna och kalvfärsen med en ballongvisp. Tillsätt grädden under omrörning med ballongvisp. Smaka av med salt, vitpeppar och en nypa socker.
Skär degen i 12 g stora bitar. Kavla ut till 10 cm stora cirklar och fyll vardera skal med 15 g av smeten. Nyp ihop tätt och ångkoka i bambukorg fodrad med håligt bakplåtspapper 6-7 minuter.
Dillolja
Kör alla ingredienser med en rejäl nypa salt i en mixer tills den blir varm (60 grader). Sila av i kaffefilter och ställ åt sidan.
Sötsur dillsås
Värm socker och ättika precis så att sockret smälter. Ställ åt sidan.
Fräs hackad schalottenlök och hackad morot i 2 msk rapsolja på medeltemp i en annan kastrull utan att det tar färg. Lägg i dillfrön, lagerblad, vitpepparkorn och fräs ytterligare några minuter.
Tillsätt fonden och 1 msk ättika, reducera ner till hälften. Häll i 1,5 dl grädde och låt allt koka ihop ca 5 minuter. Sila av såsen, smaka av med salt och ättikslagen, lite i taget till önskad styrka. Mixa slätt med dillen, spenaten och smöret.
Spräck såsen med dilloljan och häll upp i varma tallrikar. Placera dumplings i såsen och toppa med mer dill.