Kalvfärsburgare

Kalvfärsburgare
Foto: Eva Hildén
Lena Söderström porträtt
Lena Söderström porträtt

Kalvfärsburgare

Av: Lena Söderström

Från: Hamburgare och texmex

15 ingredienser

30 m

”De här burgarna kan du laga i god tid och servera som en rätt på buffé. Hasselnötterna kan bytas ut mot mandel eller valnötskärnor.”/Lena Söderström

Receptet är ur boken Hamburgare och texmex, Semic.

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 500 g kalvfärs
  • 1 skiva baguette, ca 3 cm
  • 1 ägg
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 burk ricotta [125 g]
  • 3 msk färsk kruspersilja, finhackad
  • 3 msk hasselnötter, finhackade
  • smör, till stekning

Tillbehör

  • hamburgerbröd
  • senap
  • ranchdressing
  • skivor tomat
  • färska örter, hackade

Gör så här

  1. Smula baguetten och lägg det i en bunke. Tillsätt ägg, vitlök, salt, peppar och ricotta. Låt stå ca 15 minuter och rör med en gaffel till en slät massa. Blanda i persiljan och nötterna. Blanda i färsen.
  2. Forma färsen till 6–8 bullar. Stek dem i smöret ca 3 minuter på varje sida. Efterstek utan lock ca 5 minuter, eller tills de är genomstekta.
  3. Dela och grilla eller rosta bröden under tiden. Lägg biffarna mellan bröden med senap, ranchdressing, tomatskivor och örter.