Sätt ugnen på 245 grader. Bryt blomkålen i små buketter, lägg på en plåt och blanda med olja, salt och svartpeppar. Rosta i ugnen i cirka 15 minuter, tills blomkålen fått fin färg.
Kalvfilé
Sänk temperaturen i ugnen till 125 grader. Salta och peppra kalvköttet minst 10 minuter innan du steker det. Stek sedan i olivolja på hög värme tills köttet är brynt runtom. Sänk värmen och tillsätt smör, timjan och krossade vitlöksklyftor, ös köttet väl. Lägg det i en ugnssäker form och tillaga i cirka 20 minuter, tills innertemperaturen är 56 grader. Spara stekskyn och låt köttet vila.
Polenta
Koka upp vatten, grädde och fond i en kastrull – var försiktig så att det inte kokar över. Vispa i polentan. Koka upp igen och låt sjuda i cirka 15 minuter under omrörning. När polentan är färdigkokt, dvs. len i konsistensen, tillsätt parmesan. Smaka av med citronskal, citronsaft, salt och nymalen svartpeppar.
Salsicciasky
Bryn smöret i en stekpanna och tillsätt salsiccia. Låt en riven vitlöksklyfta steka med tills det doftar och salsiccian fått fin färg. Tillsätt balsamvinäger och låt steka en kort stund innan du häller i stekskyn och halverade körsbärstomater. Mosa tomaterna lätt när de börjar bli mjuka och låt puttra på svag värme i några minuter för att frigöra alla smaker.
Servering
Värm tallrikarna på eftervärmen i ugnen.
Lägg upp polenta i mitten av tallrikarna. Skär köttet i cirka 2 cm breda skivor och lägg 2–3 skivor ovanpå polentan. Salta och peppra snittytan. Lägg blomkål runt polentan och toppa köttet med salsicciasky. Garnera med timjan.