Kalvstek med gräddsås, det är en riktigt traditionell söndagsmiddag. Ta vad som finns i svampkorgen till såsen. Den blir lika god med trattkantareller som med blandsvamp.
Stek: Bryn steken väl runt om. Krydda med salt och peppar. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Sätt till lagerblad och pepparkorn och spä med buljong. Stek under lock på svag värme i 1-1 timme tills termometern visar 65 grader, ca 1 1/2 timme. Då är steken rosa. Vill du ha den genomstekt väntar du till 70 graders innertemperatur. Späd med buljong så att det inte kokar torrt.
Sås: Rensa kantarellerna och skala löken. Hacka löken och de största kantarellerna. Fräs svamp och lök i smör några minuter. Koka upp skyn från kalvsteken med grädde. Red av med vetemjölet utrört i lite vatten och låt koka 3-4 minuter. Krydda med salt och peppar. Lägg i svampen strax före servering.
Ansa sockerärterna och lägg dem i kokande, lättsaltat vatten. Låt dem koka drygt 1 minut. Servera med steken, nykokt potatis och kantarellsåsen.