Kanderad jalapeño

Kanderad jalapeño
Foto: Jennifer Eriksson
Jennifer Eriksson profilbild
Jennifer Eriksson profilbild

Kanderad jalapeño

6 ingredienser

20 min

"Toppa din Goda grejer i bröd med kanderade jalapeños. Eller ge bort en burk om du är en bror, annars behåll allt för dig själv. Allra godast blir dom faktiskt efter ett par 2-3-4 veckor i kyl! Men sälllllllan man kan hålla sig!" Jennifer Eriksson

Ingredienser

portioner burkar à 0,5 liter
  • 12 jalapeños
  • 2,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl vatten
  • 7 dl strösocker
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • 3 tsk vitlökspulver

Gör så här

  1. Rensa bort en del av fröna (beroende på hur starkt du önskar) och skiva jalapeños.
  2. Blanda ihop alla ingredienser förutom jalapeños i en kastrull. Koka upp och se till att allt socker löser sig - sänk värmen och reducera något så att du får en lite tjockare konsistens.
  3. Lägg dina jalapenos i en burk med tätslutande lock. Här över lagen så det täcker alla jalapeños. Låt svalna, och förvara sedan i kyl.