Kanderade chilinötter

Kanderade chilinötter
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Kanderade chilinötter

6 ingredienser

20 m

Dessa klibbiga chilinötter är ett uppiggande snacks till alla typer av drinkar. Servera dem gärna i en kombination med vanliga salta jordnötter, popcorn och oliver. /Leila

Ingredienser

portioner små skålar
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 krm chiliflakes
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 tsk smör
  • 5 dl blandade rostade nötter (pekannötter, valnötter, mandlar, jordnötter)
  • flingsalt

Gör så här

  1. Häll strösocker, chiliflakes och kanel i en het wok- eller stekpanna och låt smälta tills sockret får en karamelliserad, ljusbrun ton. Rör så lite som möjligt så att det inte blir hårda klumpar. Tillsätt hälften av smöret och rör ut.
  2. Tillsätt nötter blanda dem väl med karamellen. Tillsätt resterande smör och rör om. Krydda med flingsalt.
  3. Häll upp på en plåt med smörpapper och låt svalna.