Kanel- och kardemummabiscotti

Kanel- och kardemummabiscotti
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kanel- och kardemummabiscotti

10 ingredienser

De här italienska skorporna är enkla att baka och smakar härligt av kanel och kardemumma. Bjud till kaffet eller glöggen, eller varför inte baka som ätbar julklapp?

Ingredienser

portioner stycken
  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 msk malen kanel
  • 1 msk malen kardemumma
  • 100 g sötmandel, grovhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker krämigt med elvispens degkrokar. Tillsätt äggen ett i taget och blanda väl. Blanda mjölet med de övriga torra ingredienserna i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen lite i sänder till äggblandningen och arbeta väl med elvispen. Rör ner mandelhacket.
  2. Rulla en boll av degen och dela den i två delar som du rullar till två rullar, ca 25 cm långa (går bäst på lätt mjölat underlag). Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och platta ut dem med sidan av handen till två rektanglar, ca 10 cm breda och 1 1/2 cm höga. Grädda i 12-15 minuter.
  3. Ta ut och låt svalna lite, skär sedan 1 cm breda snittar diagonalt över "limporna". Lägg dem på ugnsgaller med snittsidan upp och grädda ca 12 minuter till. Låt svalna.